Φανουρόπιτα με εννέα υλικά




 Φανουρόπιτα με εννέα υλικά


2 φλυτζάνια χυμό πορτοκάλι

2 φλυτζάνια ζάχαρη

1 φλυτζάνι λάδι

750 γρ. Φαρινάπ

4 κ.σ. κονιάκ

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

σταφίδες

καρύδια

1 κ.σ. κανέλα τριμμένη


  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαδοαλευρωμένη φόρμα για κέικ ή σε ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά.

  • Πριν βγάλουμε τη φανουρόπιτα από το φούρνο, τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι, να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε σωστά. Το μαχαίρι πρέπει να βγαίνει στεγνό από ζύμη.

    Σύμφωνα με την παράδοση ανακατεύω το μείγμα δεξιότροφα και σε κάθε υλικό που προσθέτω λέμε το πάτερ ημών. 


    Σχόλια