'Λικέρ αρμπαρόριζα χωρίς βράσιμο'

                                                  


Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα αρωματικό λικέρ αρμπαρόριζας  με λίγα υλικά και σερβίρετε τους καλεσμένους σας! Μία όμορφη ιδέα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε σημαντική για εσάς περίσταση, γάμο βάπτιση κτλ.


                                                      


Υλικά

  •          1,5 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
  •          2 κούπες ζάχαρη
  •          30 φύλλα αρμπαρόριζας (μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά άνθη αν θέλουμε)
  •          1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

1. Πλένουμε πολύ καλά φύλλα της αρμπαρόριζας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει μία πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.

2. Προσθέτουμε σε ένα δοχείο το κρασί, τα φύλλα αρμπαρόριζας, την  ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας.

3. Αφήνουμε το λικέρ μας σε δροσερό και σκοτεινό σημείο για 20 μέρες έως ότου ωριμάσει.

4. Φροντίζουμε αυτό το διάστημα να ανακινούμε το λικέρ μας καθημερινά για να λιώσει καλά η ζάχαρη.


Το λικεράκι μας είναι έτοιμο! Στην υγειά σας!!!





Δείτε ακόμα: 


 






Σχόλια