Εύκολη Μηλόπιτα

 


Της Ζίνας Φωτοπούλου

Πρόκειται για την πιο γρήγορη και ζουμερή μηλόπιτα που έχετε δοκιμάσει. Το μήλο καθώς ψήνεται λιώνει, με αποτέλεσμα να μοιάζει σαν να είναι συροπιαστή. Είναι ιδανική για πρωινό.

Υλικά

  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 βανίλιες
  • 3 μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια)


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια μήλου.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα 32x25 ή εναλλακτικά απλώνουμε στο ταψί λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για περίπου 30' στους 200ο C 

Σχόλια