Θέλετε και εσείς να φτιάξετε στολίδια από ζυμάρι, για το Χριστουγεννιάτικο
δέντρο, όπως έκαναν τα παλιά χρόνια; Εμείς με τον Δημήτρη φτιάξαμε τα δικά μας και
πραγματικά το ευχαριστηθήκαμε.
Υλικά που θα χρειαστείτε
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 φλυτζάνι αλάτι
Λίγο νερό
Προαιρετικά Κουπ-πατ σε διάφορα σχέδια
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα υλικά για το ζυμάρι σε ένα λεκανάκι και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική και ωραία ζύμη.
- Ανοίγουμε την ζύμη μας με τον πλάστη και με την βοήθεια κουπ-πατ κόβουμε διάφορα σχέδια.
- Περνάμε στην κορυφή μια οδοντογλυφίδα για να μπορέσουμε να τα κρεμάσουμε αργότερα. Προσέξτε να μην είναι πολύ μικρές γιατί θα έχετε πρόβλημα στο πέρασμα της κορδέλας.
- Τοποθετούμε τα στολιδάκια σε ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στον αέρα, για 2 ώρες περίπου, στους 90 ° C. Μας ενδιαφέρει να στεγνώσουν και όχι να «ψηθούν». Εναλλακτικά τα αφήνουμε να στεγνώσουν από μόνα τους. Το μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι θα χρειαστούν, πάνω από 48 ώρες για να στεγνώσουν εντελώς.
Δείτε ακόμα: "Αγριοκρεμμύδα ή Αγιοβασιλίτσα - Το γούρι της Πρωτοχρονιάς"
"Χριστουγεννιάτικα μπισκοτένια σπιτάκια"
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου